Scroll Top
Burgemeesterbevoegdheden
Kaartenset

Een actieve werkvorm om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de burgemeesterbevoegdheden aan de hand van praktijkcasussen Doelgroep: professionals die bestuurlijk adviseren op burgemeestersbevoegdheden.

De kaartenset bestaat uit vier verschillende kleuren kaarten die in een reeks geplaatst moeten worden. Een reeks bestaat uit de volgende kaarten;

  • Rood: korte casussituatie vanuit de praktijk
  • Blauw: algemene bevoegdheden
  • Groen: specifieke bevoegdheden
  • Geel: verdiepend ‘let op’ jurisprudentie

Schud de kaarten voor aanvang. Je pakt de rode casuskaart en vervolgens koppel je de algemene bevoegdheden, dan de specifieke bevoegdheden en de ‘let op’ jurisprudentie aan elkaar. Zo ontstaat er een lijn hoe je bevoegdheden kunt inzetten. Op de achterzijde van de kaarten staat een getal. Heb je een stapel kaarten in vier verschillende kleuren met dezelfde getallen op de achterkant, dan heb je de set goed samengesteld. Het kan voorkomen dat je een blauwe kaart bij meerdere casussen kan toepassen. Het zijn namelijk algemene bevoegdheden. Het is aan de trainer om deze vervolgens te bespreken en te checken of deze bevoegdheden op een goede manier zijn toegepast. De speelduur is ongeveer 60 tot 90 minuten, afhankelijk van de snelheid van de spelers en de terugkoppeling van de trainer.

Op zoek naar een sprekende en activerende, didactische concept en werkvorm? Neem contact op met Jeroen Bakker.